Привремена Скупштина Народа достојног Србије

АМБАСАДОРУ БЕЛОРУСИЈЕ

Господину: Валерий Анатольевич БРЫЛЁВ

Његовој Екселенцији, амбасадору Белорусије

Господин Валерий Анатольевич БРЫЛЁВ 

Београд, 28.06.2021 г.              


Ваша Екселенцијо,

Свесни традиционално пријатељских односа наших народа и њихових  чврстих међусобних веза, са жаљењем, и истинским негодовањем реагујемо на  срамну одлуку  нелегитимне државне администрације која је незаконито донела одлуку о забрани Белоруским авиокомпанијама да лете Србским ваздушним простором.

Иако је 16.06.2020.. године народ Србије (у периоду насталог  неуставног стања које је почело да траје од  03.06.2020.г.)  на основу Устава, Закона и међународног права Де Јуре створио своју нову државу, и изабрао  привремену Скупштину народа достојног Србије. Нова држава, док не  оствари Де Факто  статус, не може ефикасно да се супротстави нелегалној паралелној администрацији оформљеној на изборима одржаним 21.06.2021.г, што је 5 дана после  конституисања нове народне Србске државе уз тежњу уклапања у пројекат КОВИД 19.

Та паралелна влада је доносилац и ове срамне одлуке коју србски народ не подржава и стиди је се.

Молећи Вас да народу Белорусије помогнете у разумевању чињенице да се у Србији без дозволе Србског народа, а у његово име са врха државе већ неколико деценија  доносе погубне одлуке, као и уз захвалност за личне доприносе и позитивна залагања која чините у интересу и за добробит  србског народа, 

остајемо с поштовањем


За привремену Скупштину народа достојног Србије

Председник

Оливера Илић

Амбасадору Белорусије у Београду