Привремена Скупштина Народа достојног Србије

Чрезвычайному и Полномочному Послу Республике Беларусь в Республике Сербии

Господину Валерий Анатольевич БРЫЛЁВ

Број: 2-II-015/2022

31. март 2022.г.

Београд


Посольство Республике Беларусь в Республике Сербии

Сербия, Белград, ул. Делиградска, 13


Чрезвычайному и Полномочному Послу Республике Беларусь в Республике Сербии, Господину Валерий Анатольевич БРЫЛЁВВаша Екселенцијо,


поводом срамног и циничног саопштења међународног олимијског комитета који је донео одлуку о санкционисању и забрани наступа белоруских атлетичара и свих спортиста на свим међународним такмичењима, а на основу чије препоруке су се најпре приклониле ФИФА, УЕФА, Евролига и остали спортски савези, као и Међународна атлетска федерација. Међу овим земљама се налази и Србија која је прихватила наведене срамне инструкције Светског олимпијског комитета и забранила учешће руских атлетичара на светском атлетском првенству у Београду од 18-20. 3. 2022.год.

Изражавајући дубоко неслагање Привремене Скупштине народа достојног Србије и србског народа са оваквом одлуком фиктивно постојеће узурпаторске власти у Србији која и даље постоји због неинформисаности србског народа о истинитим чињеницама ускраћеним блокадом медија.

Молимо да белоруском народу пренесете наше најискреније извињење и објашњење да то није одлука србског народа који негује братске и пријатељске односе са белоруским народом.


Остајући са дубоким поштовањем молимо примите пријатељске поздраве.


За привремену Скупштину народа достојног Србије


Председник

Оливера Ж. Илић

На следећем линку можете преузети документ за штампање:

Чрезвычайному и Полномочному Послу Республике Беларусь в Республике Сербии Господину Валерий Анатольевич БРЫЛЁВ