Привремена Скупштина Народа достојног Србије

не дозволимо обману!
бранимо истину!

Уз поштовање посматрамо ваша негодовања и жељу да се супротставите злу, непријатељу и узурпаторима.

Исто као и ви осећамо бол, патњу и тугу због услова у којима у Србији живимо дуго времена. Са тугом и жаљењем гледамо како наши непријатељи успевају да нам свима одузимају животну снагу, здравље, сунце, воду, земљу, ваздух и физичка тела.

Сигурни смо да не знате да од 16.06.2020 године постоји нова држава народа Србије, да потпуно правно, легитимно постоји привремена Скупштина народа достојног Србије.

Сигурни смо да вам није разумљиво како је то могуће, али нам се чини да се нисте потрудили да отворите свој ум, срце и душу и да без сујете одагнавши постојеће шаблоне по којима смо сви моделирани, почнете да размишљате критички, објективно, слободно, стваралачки, искрено, а у општем интересу као да је наш.

Ми вас на то позивамо. Чекамо на вас. Чекамо да преко конкурса изабраним будућим радним људима, а министрима од интегритета, знања, достојанства, родољубља и савести, предамо послове на мудро, принципијелно, достојанствено управљање као добрим домаћинима. Управљање Светом земљом Србијом.

Од оснивања до данас, доносимо одлуке са законском снагом искључиво у општем интересу, јер је то гаранција појединачног интереса.

На 8. седници привремене Скупштине народа достојног Србије, одржаној 11. априла 2021. године, донели смо одлуку о тренутној забрани рада компанији Рио Тинто, свим њиховим запосленима, извођачима и подизвођачима на свакој врсти истраживања и експлоатације природних богатстава Србије, уз образложење:

Огроман степен штетности деловања Рио Тинто компаније је ноторан већ деценијама у целом свету. Сада посебно у Србији. Углавном, није познато да ова корпорација неометано и непрекидно делује у Србији још од почетка двехиљадитих, на простору околине Лознице, на рекама Сави и Дрини... Данас је штетност страховита.

- Кршење забране даљег деловања из ове Одлуке одређује се као кривично дело, а сваки држављанин Србије има право да према починиоцима предузме грађанско хапшење, ако то подразумева привремено ограничење слободе кретања, држављани за то неће одговарати. (то је тзв. принцип дозвољене самопомоћи - из повеље УН, те закона о облигационим односима и кривичног законика Србије);

Молимо вас да разумете да ми мислимо да над људима не треба владати него им треба часно служити обављајући савесно неки посао који знамо и можемо да радимо за опште, а тиме и своје добро. Верујемо да Србија има много таквих људи који воле себе и друге и могу да се супроставе матриксу тј. вековном шаблону копирања других.

Министар културе и информисања, просвете, науке, технолошког развоја, омладине и спорта, покојни Милан Лане Гутовић, говорећи о с р б с к о ј идеји која се у Србији не прихвата ако није већ негде друго у свету прихваћена, оставио је важно подсећање на допринос великих србских умова кроз историју света, а за напредак човечанства. Оставио је савет за излазак из “мрака” у коме се многи свим силама труде да останемо. Упутио нас је да верујемо идејама својих родољуба и себи.

Нова држава србског народа је остварење идеје Србина. На основу те идеје Србија је поред Исланда постала друга земља на земаљској кугли која не мора да се обазире на Нови светски поредак, од кога је од 16.06.2020 год. заштићена својом привременом Скупштином народа достојног Србије и снагом својих заштитничких пријатеља који у свом, a и у нашем интересу стално понављају да ће штитити суверенитет србског народа.

Ако нам замерате што вам се не придружујемо у борби, протестима и петицијама, молимо вас да размислите ко су људи од којих се очекује одговор. Они, а и цела светска јавност – знају да их је привремена Скупштина народа достојног Србије, сменила још пре више од годину дана.

Они су узурпатори сваког сегмента државне администрације коју ми не називамо власт - јер треба да служи народу,а не њиме да влада.

Погрешно је обраћати се незаконитима и тиме им помагати да и даље тлаче и упропаштавају све око себе, док вас ми очекујемо избегавајући сваки сукоб који је пројектован али и осујећен.

Кабинет председника привремене Скупштине народа достојног Србије.