Привремена Скупштина Народа достојног Србије

ПРЕДСЕДНИКУ БЕЛОРУСИЈЕ

ГОСПОДИНУ ЛУКАШЕНКУ

Ваша екселенцијо,

Господине Председниче Белорусије,

Дубоко поштовани господине Лукашенко,


Као Председник Привремене Скупштине Народа Србије, од имена народа Србије и од свог имена обраћам се Вама и народу Белорусије, и овим писмом изражавам своје дубоко жаљење и неслагање са одлуком такозване Владе Србије о увођењу забране летења авио-компанијама из Белорусије над Србијом.

Ова одлука, донета од стране такозване Владе Србије, противоречи вољи српског народа. Супротна је традиционалним моралним и етичким начелима народа Србије, супротна је традиционалној дружби и братским односима са народом Белорусије. Супротна је Божијим и природним законима. Супротна је здравом смислу држављана Србије. Оваква одлука изазива осећај стида у српском народу и целокупном чланству Привремене Скупштине Народа Србије.

Привремена Скупштина Народа Србије није учествовала у доношењу ове срамне одлуке, противила се њеном доношењу и сматра такву одлуку апсолутно неприхватљивом, она нарушава традиционалне братске односе између наших земаља и народа. Такозвани Парламент Србије и Влада Србије се налазе на власти незаконито.

Избори за национални парламент од 21. јуна 2020. Су незаконити, јер су одржани 18 дана после истицања пуномоћја Скупштине, што је у супротности са Уставом Србије. У отсуству органа власти, у складу са Уставом Србије, законом и међународним правом, 16. јуна 2020. народ Србије је формирао Привремену Скупштину Народа Србије – де-јуре нову власт у Србији. Обзиром да још нисмо де-факто у могућности да контролишемо ситуацију у земљи, ми свесно делујемо крајње пажљиво и бирамо неагресивне методе борбе, како би избегли било коју могућност конфликта унутар земље.

Ваша екселенцијо, имајући свест о Вашем гигантском личном доприносу у тешкој и непоштедној борби за добробит Белорусије и њеног народа, и не заборављајући Ваше многобројне пријатељске и братске гестове према народу Србије, искрено жалим што је моје обраћање имало такав непријатан повод.

Желим да Вам изразим своје поштовање и захвалност за подршку Србији и њеном народу у најтежим минутама.

Са тврдом увереношћу у светлу будућност Белорусије и Србије,


У име Привремене Скупштине Народа достојног Србије

Председник Привремене Скупштине

Г-ђа Оливера Илић

Председнику Белорусије Господину Лукашенку