Привремена Скупштина Народа достојног Србије

допис

Министру спољних послова Руске Федерације
г-дину Сергеју Викторовичу Лаврову


Министру спољних послова Руске Федерације
г-дину Сергеју Викторовичу Лаврову


Бр. 2-II-000020/2023
28.08.2023. Београд


Поштовани Министре Лавров, 

Овим писмом преносимо потпуну и искрену подршку народа Србије Специјалној војној операцији у Украјини, која је покренута као праведан чин за спречавање агресије и ширења фашизма, који представља претњу не само Руској Федерацији, него читавој планети.

Одлично схватамо против каквог зла ратујете јер смо се 2015. у Београду срели са представницима Донбаса. Сведоци смо манипулација Европске уније и англосаксонске елите, који су током преговора користили коректност и поштовање међународних закона од стране Руске Федерације, како би издајнички покушали да сударе и униште словенске народе, њихову културу, веру и традицију. Конкретан пример је понашање колективног Запада у односу на потписане Минске споразуме 1 и 2, којима су, по речима самих западних лидера, куповали време за обуку и наоружавање украјинских фашиста. 

Привремена Скупштина народа достојног Србије је непосредно након почетка Специјалне војне операције, 27. фебруара 2022. године, организовала у Риму величанствен митинг подршке Русији и руском народу. Дубоко верујући да будућност припада Русији, наш лидер Душан Дунђер је у емисији на ТВ каналу РБК 2014. изјавио: „Ништа више неће бити исто, јер се меда пробудио“. 

На основу наведеног, хтели бисмо да Вам скренемо пажњу како ни једна од 8 тачака срамне Декларације, коју је на самиту у Атини 21. августа 2023. године потписао тзв. председник Србије, није прихваћена и подржана од народа Србије, штавише, изазива згражање србског народа. 

Још једном наводимо да је Вучић самозвани председник, јер је заједно са целом државном администрацијом смењен од стране Привремене Скупштине народа достојног Србије јуна 2020. године, одмах пошто је Привремена скупштина формирана. 

Текст Декларације коју је потписао Вучић јасно показује намеру да се настави нацистички пројекат поробљавања словенских народа, који следбеници нациста нису напустили ни по завршетку Другог светског рата. 

„Формула мира“ из Декларације је у супротности са Повељом УН. Цинични позив на мир, као и друге изјаве у Атинској декларацији, служе као покушај да се још једном купи време како би се скоро уништена украјинска војска обновила, опремила новим оружјем и наставила да се бори против Русије. 

У име србског народа упућујемо Вам извињење због срамног понижавајућег акта потписивања Атинске декларације, који је потпуно у супротности са вољом и бићем србског народа. Најискреније подржавајући народ Руске Федерације и високо ценећи Вас лично, због свега што чините за добробит свог народа, а тиме и човечанства, срдачно Вас поздрављамо. 

Председник Привремене скупштине народа достојног Србије
Оливера Ж. Илић

На следећем линку можете преузети документ за штампање:

Допис Број 2-II-000020/2023 Министру спољних послова Руске Федерације, г. Лаврову
Допис Број 2-II-000020/2023 Министру спољних послова Руске Федерације, г. Лаврову