Привремена Скупштина Народа достојног Србије

ЧЕТРнаеста Седница

Привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 27.02.2022. у Београду

Дана 27. Фебруара 2022. године, лета Господњег, одржана је тринаеста седница привремене Скупштине народа достојног Србије и донете су следеће: 

ОДЛУКE

1. Одлука о прихватању записника са 13. седнице привремене Скупштине народа достојног Србије, одржане дана 24. децембра2021. године у Београду

2. Одлука о избору записничара:

-За избор записничара Тања Мијајев

-За избор два оверивача записника: Срђан Милић и Миле Станковић

 

3. Одлука да су сви народни посланици на свим нивоима власти смењиви на 30 дана, а председник државе, председник владе, министри и остали запослени у државној администрацији на 180 дана.

4. Одлука да се из евиденције посланика Привремене Скупштине народа достојног Србије бришу:

а) због смрти – 1. Олга Маџаревић, 2. Надежда Петровић, 3. Милутин Кузмановић

б) неактивности и недоласка на седнице:

1. Душан Некић, 2. Драгана Биочанин, 3. Љиљана Белош, 4. Ирена Котарац, 

5. Драган Тошић, 6. Предраг Станковић, 7. Ведрана Бобот, 8. Стеван Косановић, 9. Предраг Делић, 10. Часлав Дамјановић, 11. Саша Грубелић, 12. Маријо Кржић

в) по одлуци Одбора за достојанство и етику Привремене Скупштине народа      достојног Србије под бројем: 1-ОДЕ-I-000103/2022, која је јавно објављена, искључује се Добрић Слободан.

г) због ширења дефетизма и одвраћања народа од покрета Достојни Србије, као и од Привремене Скупштине народа достојног Србије, изјавама да: „не треба озбиљно схватати Привремену Скупштину народа достојног Србиј, чији ће рад кратко трајати“, о чему она лично сведочи, јер је “блиска са Достојнима Србије”, искључује се Ана Никчевић.

5. Одлука да се укине издата дозвола нелегалног Министарства рударства и енергетике нелегитимне власти у Србији, кинеској компанији Зиђин (Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor) за истраживање олова, цинка, сребра, бакра и злата, како на подручју три београдске општине: Барајево, Сопот и Вождовац, тако и на целој територији Србије, те да се кинеској компанији Зиђин забрани рад у Србији.

6. Одлука да се у де факто стању најстрожим казнама казне сви учесници у преговорима са кинеском компанијом Зиђин због:

1. нелегалног учествовања у преговорима без овлашћења, а у име народа Србије;

2. незаконитих потписивања штетних уговора са иностраном компанијом о недозвољеној експлоатацији блага сваког појединачног држављанина Србије, чији је по Уставу сваки педаљ ове земље.

Ово је предлог слободног држављанина Србије, који је у интересу за земљу и народ;

7. Одлука о прихватању одлуке Привремене локалне самоуправе Зрењанин за доношење одлуке о забрани приватизације фабрике воде у Зрењанину.

Образложење:

Уговор о јавно-приватном партнерству у вези уступања комуналне делатности пречишћавања воде за пиће у фабрици воде у Зрењанину треба прогласити ништавим јер је супротан јавном интересу грађана Зрењанина. Купац, „Pannonian water“ је регистрован у АПР-у пре два и по месеца са оснивачким улогом од 100 динара. Ово предузеће нема никакве референце за посао пречишћавања воде за пиће, а уговор је склопљен без тендера и без скупштинске одлуке. Основано сумњамо да је опет у питању проневера буџетских средстава грађана Зрењанина. Адреса ове компаније је иста као и адреса фирме Begej water (ћерка фирме Metito из Уједињених Арапских емирата), која је добила посао пречишћавања отпадних вода у Зрењанину.

Правни основ за предлог поништавања овог уговора се налази у чл 6. Закона о комуналним делатностима и чл 5.ст. 1. и 3. Закона о водама.

Вода за пиће је стратешки ресурс и недопустиво је да се пречишћавање и дистрибуција исте ставља у руке домаћим и страним приватним компанијама јер је то повезано са великим ризиком по здравље грађана.

8. Одлуке о прихватању одлуке Привремене локалне самоуправе Зрењанин којом се поништава Закон о измени закона о комуналној делатности из 2018. године по којем је дозвољена приватизација водоснабдевања у Србији.

9. Одлуке о најстрожем кажњавању свих учесника у послу везаном за приватизацију или продаје фабрике воде у Зрењанину. Одмах по наступању де факто стања одговорни ће бити кривично гоњени.10. Одлука о прихватању предлога Привремене локалне самоуправе Чукарица о оснивању Иницијативног Одбора за спорт и омладину

Образложење:

Спорт пружа бројне користи, како за појединце тако и за цело људско друштво, на свим нивоима.То је разлог што се у свим законима којима се уређује спорт истиче да је спорт друштвено корисна делатност, односно делатност од посебног значаја за друштво.

Због тога одређује се да је у општем интересу:

• подстицање развоја спорта, нарочито код деце и омладине

• изградња и одржавање спортских објеката

• подршка деловању гранских националних спортских савеза, олимпијског и параолимпијског комитета, који раде у

интересу спортиста и спортских радника, а не у интересу организованих групација у поменутим савезима и комитетима

• обезбеђивање услова за тренинг спортиста, спортско-рекреативне активности деце, омладине и грађана

• обезбеђивање услова за спровођење међународних такмичења

• додељивање признања и награда за допринос и афирмацијуспорта итд.

Један од битних интереса који треба дефинисати одређеним правилима, јесте брига о врхунским спортистима, кроз обезбеђивање потребних услова за припрему, школовање, стипендирање, заштиту уз доследно примењивање спортских правила итд.

11. Одлука да се за координатора Иницијативног Одбора за спорт и омладину изабере Горан Филиповић из Београда.

Образложење:

Горан Филиповић је дугогодишњи спортски радник, који се доказао својим радом у спорту и хуманитарним акцијама. Оснивач је и покретач више спортских клубова и пројеката, намењених деци и омладини.

12. Одлука да ми, једини стварни представници слободног народа Србије изјављујемо пред својим народом и пред свим државама света, да србски народ никада неће уводити било какве врсте санкција против братског руског народа. Ако у име земље Србије потекне било какав писмени документ или одлука супротна овој одлуци, тврдимо да то није, а и неће бити одлука србског народа и Привремене Скупштине народа достојног Србије, већ неког појединца или групе чији су интереси супротни интересима србског народа да живи у љубави, разумевању и слози са руским народом. Ми такву одлуку појединца или група сматрамо издајом свог србског народа.

13. Одлука да се Србско-Руском Хуманитарном Центру у Нишу, као и свим запосленима у њему, признаје дипломатски статус, због пружања несебичне помоћи србском народу у свим ванредним ситуацијама до данас показујући велико пожртвовање, поштовање и љубав у складу са вековним пријатељством између два братска  народа – руског и србског.

14. Одлука о разрешењу нелегитимног генералног директора РТС – a Драгана Бујошевића који није обављао своју дужност руководиоца јавног сервиса у складу са Уставом и Законима Републике Србије, чиме је ускратио Уставно право свих држављана Србије на објективно, истинито и правовремено информисање. На упражњено место именује се Васко Васовић, врхунски стручњак, са преко 30 година радног стажа у РТС-у. При конкурсу 2020. године за генералног директора јавног сервиса на коме је учествовао није изабран од стране Управног одбора, због чега је преко 2000 запослених РТС-а, петицијом безуспешно тражило његово именовање. Тада је имао огромну подршку свих професионалних домаћих и страних удружења, веома великог броја држављана Србије, као и великог дела наше дијаспоре са свих континената. Васовић је изузетно искрен, частан, истинољубив, правдољубив и достојанствен човек. Ожењен, отац једног детета.

Све одлуке, осим одлука из тачке 6. и тачке 9., ступају на снагу даном доношења.