Привремена Скупштина Народа достојног Србије

десета Седница

Привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 19.06.2021. у Београду

Одлуке донесене на Десетој Седници.

1. Oдлукa о прихватању записника са девете седнице привремене Скупштине народа Србије, одржане дана 28.05.2021. године

2. Oдлукa о избору записничара: 

- За избор записничара Тања Мијајев

- За избор 2 оверивача записника: Мирко Звара и Александра Дабић

3. Oдлукa за укидање зоне слободног лета над територијом Србије

4.  Одлука за уклањање делова “HAARP” система који су постављени на територији Србије

5.  Одлука за враћање свих репетитора на територији Србије под контролу државе Србије, 

6.  Одлука да се амбасадор Црне Горе у Београду, прогласи personom non grata, а уколико још није изабран, да се амбасадарско место замрзне

Образложење

Скупштина Црне Горе је на седници одржаној 17. јуна 2021. године, двотрећинском већином усвојила срамну Резолуцију о Сребреници. Резолуцијом се забрањује негирање геноцида у Сребреници. Ово указује да се том резолуцијом потврђује да је у Сребреници почињен геноцид. По скупштинској одлуци Црне Горе је забрањено јавно негирање постојања или умањења геноцида у Сребреници. (Привремена Скупштина народа Србије препоручује сваком држављанину Србије да се упозна са радом највећег светског стручњака за холокауст, Гидеона Грајфа, који је на челу Независне међународне комисије за истраживање страдања у БИХ и о овом великом проблему као и многи,  на основу доказа има другачије мишљење.) 

7.  Одлука о увођењу дипломатског реципроцитета са Црном Гором, који би омогућио да једнака права која имају Срби и србски држављани  у Црној гори, имају и држављани Црне Горе у Србији.

8.  Одлука о обавезном пружању помоћи државе Србије сваком њеном држављанину без обзира на то где се он налази.

9.  Одлука да свака привремена локална самоуправа предлаже једног од својих чланова, који је осведочен својим радом у локалној самоуправи за представника у привременој Скупштини народа Србије.

10.  Одлука о прихватању оставки на посланичка места чланова привременe Скупштине народа Србије:

- Норберт Ковач

- Лупулеску Николае

- Миша Митић

- Милошевић Жељко

11.  Одлука о допуни упражњених места посланика привремене

Скупштине народа Србије:


- Душанка Трифунов

- Александра Дабић

- Тања Мијајев

- Срђан Милић

12.   Одлука да се саслуша извештај о раду привремене Скупштине народа Србије

13.  Одлука о измени назива највишег државног органа  Србије и то у назив Привремена Скупштина народа достојног Србије

Образложење

Због избегавања евентуалне сличности словне скраћенице ПСНС што може да подсећа на скраћеницу неке политичке партије.

14. Примедба

Овом приликом молим све присутне да се минутом ћутања ода почаст преминулом Милисаву Милановићу, вршиоцу дужности министра у привременој Скупштини народа Србије

 Одлука да  осим: 

Љиљане Ристић – министра правде

Богдана Попаре – министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Милана Гутовића – министра културе и

Александре Ерић – министра екологије,

због неактивности сви министри буду разрешени дужности.

15.  Одлука о оснивању петочлане комисије која ће у датом моменту расписивати конкурсе за избор вршилаца дужности министара у привременој Скупштини народа Србије. Као и сви други извршиоци послова, министри ће се бирати на основу критеријума који ће бити накнадно утврђени и јавно објављени, а садржаће податке о развојном путу кандидата, његовој стручној оспособљености и морално етичким квалитетима о менталном и физичком здрављу итд.

16.  Одлука о разјашњењу и несумњивом прихватању чињенице обављеног светог чина полагања заклетве кнезова и избора и полагања заклетве Вожда

Образложење

Написима на друштвеним мрежама окривљује се привремена Скупштина народа Србије, тврдњом да се без присуства монаштва обавила церемонија заклетве кнезова и избор и заклетва Вожда, што би било богохуљење. 

Истина је да се оваква церемонија и свети чин не може обавити без одобрења и благослова. Свети чин избора и заклетве је обављен по одобрењу и благослову епископа пожаревачко-браничевског Игнатија Мидића, а у присуству игуманије манастира Раваницa Маријe Чеперковић, за све време трајања церемоније. 

У оквиру церемоније је у целости прочитан акатист Светом великомученику кнезу и цару Лазару. Мишљења смо да се одржана церемонија не може подвести ни под било који облик неправилног поступања.

Овој церемонији у оквиру које су се поклонили светим србским моштима, заклетву су дали представници Русије, Италије и Аустрије, што се никад раније није догодило. Представници Словеније, Словачке, Чешке и Немачке су били онемогућени да присуствују светом чину заклетве. 

Кнезове из наведених земаља који нису били у могућности да присуствују светом чину, заклетва над светим србским моштима, заклетва Вожду и србском народу  подједнако обавезује.

17.  Предлог одлуке о разрешењу почасног кнеза Мирољуба Мораревића – није усвојен

Образложење

Управо због одговорности и заклетве дате србском народу над светим моштима, као и због одговорности кнезова према држави нећемо сећи главе, па тако данас када је било предвиђено да будемо у Коштуњаку, где је посечен први кнез, одлучено је да место разрешења дужности буде у Умци, која је била прво дипломатско насеље на Балкану и симболично разрешимо почасног кнеза Мирољуба Мораревића, који се на несебичан и себи својствен начин борио за ширење ИСТИНЕ, али је то понекад чинио на непримерен начин, за шта је упозораван више пута од више људи.

Очигледно је да у овом тренутку није дорастао дужности и титули коју му је привремена Скупштина народа Србије поверила у име србског народа.

Гласањем присутних посланика привремене Скупштине народа Србије, предлог одлуке није усвојен.

18.  Одлука да се  поништи противправна  одлука нелегалних доносилаца о измени  просторног плана подручја посебне намене коридора аутопута Београд -Зрењанин - Нови  Сад 

Образложење: 

Где се на страни 2 текстуалног дела  у тачки 1. ОПИС ГРАНИЦА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА  од 20.08. 2020. године,  дефинише у ставу 1 тачка 3 које катастарске општине на територији града Зрењанина обухвата просторни план изградње аутопута БГ - ЗР –НС, што јасно указује да је првобитни план донет 21.05.2020 г. објављен у сл. Гласнику РС 76/20  измењен и да аутопут сада пролази јужном страном града. 

На основу извештаја о обављеном раном јавном увиду поводом израде Просторног плана подручја посебне намене коридора аутопута Београд - Зрењанин - Нови Сад, 

бр 350-01-1091/2020-11 ОД 24. 09.2020. год. заведеног у Заводу за урбанизам под бр.1877/1, дана 28.09.2020.год, ЈП ЗАВОД ЗА  УРБАНИЗАМ ВОЈВОДИНЕ  у Новом Саду  је израдио Нацрт Просторног плана у коме се прецизно наводе катастарске парцеле обухваћене просторним планом. Одлуком о изградњи  просторног плана од 21.05.2020г. су наведене  катастарске општине града Зрењанина које су обухваћене  просторним планом, а то су  парцеле обухваћене просторним планом у насељеном месту Лукино Село и Мужља које нису биле раније предвиђене.

Из графичког приказа се јасно види да је до противправне Одлука разрешене Владе  о измени Плана, дошло због потребе компаније ЛИНГ-ЛОНГ ТАЈЕР (Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin), не водећи рачуна о интересима града Зрењанина.

19.  Одлука о обустави свих радова на изградњи фабрике ЛИНГ-ЛОНГ ТАЈЕР (Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin) у Зрењанину до момента добијања комплетне студије процене утицаја на животну средину као и давања националног значаја овом пројекту.

Образложење

Погон највеће фабрике пнеуматика у Европи гради се већ две године надомак Зрењанина. Инвеститор је у договору са садашњим нелегалним властима избегао израду комплетне Студије утицаја пројекта на животну средину. Студије су исцепкане по фазама као и грађевинске дозволе које је давао град Зрењанин иако Закон налаже да се ни једна грађевинска дозвола не може издати без кумулативне и комплетне студије утицаја. Сам поступак инвеститора Линг Лонг Тајер указује на чињеницу да се крију катастрофалне последице изградње такве фабрике у релативно малом граду Зрењанину.

Фабрика заузима 97 хектара најплодније земље а план је да се производи 13 000 000 гума годишње.

Индустријски комплекс треба да на истом месту обједини  две основне целине у производњи гума и то производне погоне  са пратећом инфраструктуром и објекте за намешавање сировина и производњу гумених трака  /миксер/   /190 000 тона годишње/ што је био предмет једне од  парцијалних студија процене утицаја на животну средину. 

Неуспела јавна расправа у вези ове студије је обављена 18.фебруара у Новом Саду и одржана је без присуства јавности што је незаконито. Обављена је у поремећеним условима због ковида. 

Последице изградње фабрике на 97 хектара већ се виде. По наводима становника оближњег села Ечка, шакали се шетају по улицама насеља јер им је уништено природно станиште и прекинут ланац исхране.

Природни резерват са високим нивоом домаће и међународне заштите ЦАРСКА БАРА са 24 врсте строго заштићених птица  је удаљена само 2 километра од места изградње постројења фирме ЛИНГ-ЛОНГ ТАЈЕР (Linglong International Europe d.o.o. Zrenjanin). Овој фирми је нелегална власт у држави Србији без сагласности њеног народа, дала без накнаде 97 хектара најплодније земље у Банату и бесповратне помоћи у новцу у вредности од 83,5 милиона евра који ће бити исплаћен у периоду од 2020. до 2026. године.

Током радова је пронађено још једно археолошко налазиште из доба неолита али је настављено са изградњом, а јавности је непознато шта је урађено са ископинама.

Без Законом прописаних дозвола, овај инвеститор није смео да подигне ни постојећу ограду око које је посађена пшеница и кукуруз за исхрану држављана Србије.

20.  Одлука да се кинеској компанији  Феитијан Сује доо (Feitijan Suye doo) из Перлеза која је 2018. год.преузела погоне  Бегеј -пласта од дотадашњег власника - фирме  Еос Матрикс у потпуности забрани  даљи рад у Србији уз обавезу да држави Србији, тј. њеном народу надокнади сваку материјалну и нематеријалну штету која је настала током рада ове компаније, те да загађења и оштећења природе, земље и вода врати у пређашње стање.

Образложење

Од 2018. године свакога дана се из свих делова Европе у ову фабрику довозе ради рециклаже огромне ЏАМБО вреће са нечистом пластиком, непозната  сврха у које је коришћена. Током рада фабрике, у канал се испуштају штетне супстанце, због чега је дошло до помора рибе. Канал  се улива у реку Бегеј па потом у Тису која  припада дунавском сливу. Радом ове фабрике, створена је дивља депонија, канал за наводњавање њива је загађен, угрожена је црпна станица за снабдевање водом целе насеобине Перлеза. Фирма Феитијан Сује доо узрочник  је свакодневног загађења ваздуха неприродним честицама које испуштају нездраве, непријатне мирисе и угрожавају природно окружење и здрав живот мештана Перлеза и околине, а државна администрација до сада ниједном није реаговала.