Привремена Скупштина Народа достојног Србије

Двадесет четврта Седница

привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 14.08.2022. у београду

Дана 14. Августа 2022. године, лета Господњег, одржана је двадесет четврта седница привремене Скупштине народа достојног Србије на Тргу Николе Пашића бр. 3 у Београду и донете су следеће: 

ОДЛУКE

Из техничких разлога, посланицима нису достављени записници предвиђени за разматрање и усвајање у оквиру прве тачке предложеног дневног реда за 24. седницу.

Донета је одлукa да се тачка 1. предложеног дневног реда која гласи: Предлог одлуке о усвајању записника са 20. одржане 16.06.2022. године, записника са 21. седнице одржане 17.06.2022. и записника са 23. седнице, одржане дана 31.07.2022. године, разматра на наредној седници, након што посланицима буде достављен материјал.

Након усвајања ове одлуке и брисањем тачке 1, исправљен је редослед преосталих тачака дневног реда за 24. седницу.

1. Одлука о избору Данице Десанчић за записничара, а Бориславе Митровић и Јелене Топаловић Николић за овериваче записника.

2. Одлука о забрани продаје оружја произведеног у Србији, Украјини и посредницима.

3. Одлука да се произвођачи оружја у Србији обавежу да пре склапања купо-продајног уговора знају финалног корисника, како би се избегло да преко преподаваца и посредника оружје из Србије поново нађе код нациста или терориста.

4. Одлука да се сторнирају све испоруке оружја и убојитих средстава Украјини за које су до сада потписани уговори (и са потписницима) на неодређено време.

5. Одлука да се Привремена скупштина народа достојног Србије у име Србског народа јавно огради од појављивања оружја пореклом из Србије на страни Украјниских нациста и да достави извињење народу Лугањске и Доњецке Народне Републике, као и представницима свих жртава сваког оружја пореклом из Србије.

6. Одлука да се свим директорима васпитно-образовних установа у Србији, васпитачима, учитељима, наставницима, професорима трајно одузме лиценца и забрани рад у професији, уколико дозволе промоцију ЛГБТ агенде на свом радном месту.

7. Одлука да се свака привремена локална самоуправа народа достојног Србије укључи у реализацију одлуке Привремене скупштине народа достојног Србије са 23. седнице тачка 4. дневног реда: „Одлука да се од Патријаршије Србске православне цркве затражи изјашњење да ли треба дозволити одржавање шестодневне међународне сатанистичке манифестације чије одржавање је предвиђено за период од 12. до 18. септембра, а која Београд треба да претвори у Содому.“

8. Одлука да се свака привремена локална самоуправа народа достојног Србије укључи у реализацију одлуке Привремене скупштине народа достојног Србије са 23. седнице тачка 5. дневног реда: “Oдлукa да се од Патријаршије Србске православне цркве затражи помоћ у спречавању одржавања међународне шестодневне ЛГБТ параде”.

9. Одлука о укидању службе при Центрима за социјални рад која се бави одузимањем деце од родитеља и смештањем у хранитељске породице.

Образложење.
Уколико су родитељи способни, или један од родитеља који се стара о детету/деци, а примања не задовољавају мере које је донело Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 2017. године, преусмерити средства намењена старатељима на родитеље уколико родитељи савесно обављају родитељске дужности, да су психички стабилни, нису насилни, нису промискуитетни, а ниских су материјалних средстава. Овом одлуком штитимо децу да остану са родитељима јер је забележено више случајева бежања деце из хранитељских породица, као и случајева одузимања деце од родитеља и смештања код особа које нису погодне да се старају о деци (психички лабилни, сексулано девијантни и др.).


10. Одлука о формирању Народне милиције.

Образложење:
Због безбедоносних изазова у којима се Србија налази и у којима ће се налазити у наредном периоду формира се Народна милиција која ће имати вишеструку улогу у држави. Сваки пунолетни држављанин Србије може да буде члан народне милиције. Пријем ће се вршити на платоу испред Скупштине, Трг Николе Пашића 13, у Београду, у белом шатору.


11. Одлука да се за в.д. директора Народне милиције именује Јелена Симић.

Образложење:
Јелена Симић је 10 година службеник у полицијској станици у Обреновцу. Суспендована је 7 месеци због поштовања Устава Републике Србије, односно због пружања подршке Привременој скупштини народа достојног Србије. На терет јој је стављено тешко кривично дело јер је како су навели рушила углед Министарства унутрашњих послова МУП-а.


*Све одлуке ступају на снагу даном доношења.