Привремена Скупштина Народа достојног Србије

Двадесет друга Седница

Привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 26.06.2022. 
испред манастира Раваница

Дана 26. Јуна 2022. године, лета Господњег, одржана је двадесет друга седница привремене Скупштине народа достојног Србије на платоу испред Манастира Раваница, Кнеза Лазара б.б. Сење и донете су следеће: 

ОДЛУКE

1. Oдлукa да се записници са 20. Свечане седнице Привремене Скупштине народа достојног Србије, одржане дана 16.06.2022. године у Београду и 21. седнице Привремене Скупштине народа достојног Србије, одржане дана 17.06.2022. године, због обимног материјала припреме у наредном периоду и усвоје на 23. седници.

2. Одлука: изабрани су записничар Весна Симић и оверивачи записника: Милана Митровић и Миле Станковић

3. Одлука о враћању означавања године из старог србског календара у званичну употребу.

Образложење:

До сазнања прецизних података везано за дан и месец из старог србског календара користиће се важећи календар за означавање дана и месеца, док ће се године користити из старог србског календара. Потребно је у наредном периоду доћи до поузданог знања о старом календару, чији је покушај заборава досадашњој србској култури историји и народу начинио велике штете.


4. ПОВУЧЕН предлог одлуке да се свим хотелијерима који приме припаднике геј параде на преноћиште у де факто стању доживотно и трајно одузму дозволе за рад, након Амандмана посланице Јелене Обрадовић, која је иначе и генерални секретар еснафа угоститеља Србије.

5. Одлука да се разреше сви начелници у полицијским станицама, полицијским управама, командири и шефови служби, управа и станица, а да се наименовање нових руководилаца изврши на предлог запослених у полицијским станицама.


6. Одлука да се у де факто стању врати новац који је срамно одузет за путарину на наплатним рампама сваком руском возилу са санитарном помоћи, пристиглом за помоћ приликом вештачки изазваних поплава у Обреновцу 2014. године.

Образложење:

Док су на српским путевима до Обреновца за руске хумнитарце са пуним камионима хуманитарне помоћи рампе биле затворене све док не плате путну таксу за свако возило које је носило помоћ српском народу, за возила земаља НАТО пакта, за слободан пролазак без икаквог наплаћивања путне таксе, рампе су биле високо подигнуте.


7. Одлука да Привремена Скупштина народа достојног Србије, која је о срамној појави из тачке 6. дневног реда сазнала из поузданих извора дана 24.06.2022. године, пошаље званично извињење Амбасади Русије у Београду.

*Све одлуке ступају на снагу даном доношења.


НАПОМЕНА:
На данашњој седници није спроведено обавезно уписивање присуства делегата у листе евиденције које су на свакој седници обавезне и додатак су уз сваки записник. Дошло је до несналажења лица које обавља тај посао.
Број присутних делегата у посети манастиру Раваница је био толико велики да се може поуздано рећи да је постојао кворум за одлучивање по тачкама дневног реда. Седница је снимана, те се прегледом видео записа ова чињеница може и проверити.