Привремена Скупштина Народа достојног Србије

Једанаеста Седница

Привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 10.07.2021. у Београду

Дана 10. јула 2021. године, лета Господњег, одржана је једанаеста Седница привремене Скупштине народа Србије и донете су следеће: 

ОДЛУКE

1. Oдлукa о прихватању записника са десете Седнице привремене Скупштине народа достојног Србије, одржане дана 19.6.2021. године

2. Одлука о избору записничара:

За избор записничара Тања Мијајев 
За избор два оверивача записника: Срђан Милић и Александра Дабић

3. Одлука о обједињењу образложења ставова о приспелим предлозима скупштинских делегата. Известилац Светозар Делић

4. Одлука да се проф. Југослав Јаневски изабере за шестог заменика председника привремене Скупштине народа достојног Србије, као и одлука да заменици председника преузму контролу на по 10. локалних самоуправа, а у складу са овлашћењем и одлуком кабинета привремене Скупштине народа достојног Србије

Образложење:

Због драстичног повећања обима посла, као и због потребе да заменици председника преузму контролу по 10. локалних самоуправа, а у складу са овлашћењем и одлуком кабинета привремене Скупштине народа достојног Србије, предложен је проф. Југослав Јаневски. Напомињемо да ће број заменика и даље расти повећањем броја локалних самоуправа, као и због професионалнијег рада локалних самоуправа, а и због тренутне преоптерећености садашњих координатора: Гордане Плавишић и Дејана Ђукића. 

Заменици председника ће под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу уз консултацију са канцеларијом председника Скупштине, а у интересу Србије и њених држављана следећи идеологију народног покрета о народном управљању државом без плаћених политичара обављати послове обуке делегата локалних самоуправа за рад, помагати им у раду, контролисати исправност у раду и придржавање Устава и Закона Србије сваког појединачног делегата, и подносити извештаје канцеларији привремене Скупштине народа достојног Србије о свом раду и раду локалних самоуправа градова и места.

5. Одлука да се донације из земље и иностранства уплаћују на текуће рачуне локалних самоуправа

Образложење:

Примећено је да један број посланика као и представника народа користи свој положај за личну самопромоцију и материјалну корист. Молимо нашу дијаспору и наше држављане из Србије, да новац у циљу помоћи (донације) уплаћују искључиво на рачуне локалних самоуправа, осим уплата које се односе преко рачуна отвореног на име Јан Звара. Ова мера је неопходна да би се избегла даља злоупотреба поверења народа који жели да помогне Привременој Скупштини народа достојног Србије и народу Србије. Сви рачуни привремених локалних самоуправа биће објављени на сајту ПСНДС.

6. Одлука да се у што краћем року известе сва ловачка удружења на локалном нивоу као и ловачки савез Републике Србије о садржају 6.тачке одлуке са 9. седнице привремене Скупштине народа достојног Србије одржане 28.5.2021. год. (6. Предлог о укидању било какве пререгистрације и пореза на ватрено оружје као погубна за националну безбедност Србије, тј. да би се спречила даља демилитаризација земље које су прихватиле све власти Србије од 2000. године до данас. Ово се односи на оружја за личну безбедност, као и за ловачко и спортско оружје.)

7. Одлука о измени поступања и активности привремене Скупштине народа достојног Србије с обзиром на измењене околности у вези фирме Линг Лонг.

Образложење:

Поред најбоље воље ПСНДС да започне остваривање и дефакто државе у којој ће владати ред и закон, која ће по свему бити правна држава, нагло је дошло до издавања дозволе о дозвољеној градњи од стране истог секретаријата А.П. Војводине који је првобитно наложио рушење изграђених објеката. Наравно, ништа није изгубљено, само нам је померено време реализације, па је привремена Скупштина народа достојног Србије сугерисала локалној самоуправи Зрењанина да тужбу поднесе нашем надлежном министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру које ће под хитно донети неопозиво решење о забрани градње. У наредном периоду ћемо исто учинити и за подручје Лознице, а у вези са фирмом РиоТинто.


8. Одлука о покретању расправе, изношењу предлога и усаглашавању ставова делегата ПСНДС о неагресивним методама и начинима за заштиту држављана Републике Србије, који нису делегати ПСНДС и чланови привремених локалних самоуправа, у случају даљег испуњавања агенде КОВИД 19 који за ову годину у октобру предвиђа увођење забране кретања (lockdown), а касније обавезне вакцинације, као и наставе на даљину (on-line learning).

9. Одлука о забрани додатних едукација просветних радника за припрему и реализацију наставе на даљину(on-line learning). Уједно стављамо и предлог одлуке о укидању електронског дневника.

10. Одлука да домаће и иностране невладине организације, асоцијације и фондације, не могу и не смеју подоносити било какве предлоге за промену Устава Републике Србије или предлоге закона у Републици Србији, као и предлоге и креације за решавање Косовског питања, Сребренице,као и досадашњу праксу да тражимо сагласнот о промени Устава од Венецијанске комисије.

11. Одлука о доношењу резолуције о Сребреници. Ивештава проф. Југослав Јаневски.

12. Одлука да се свако прихватање и потврђивање о извршеном геноциду у Сребреници, сматра кривичним делом велеиздаје и биће санкционисано највећим казнама по важећим законима Републике Србије.

13. Одлука о неприхватању компромиса за А.П. Косово и Метохију ван резолуција УН 1244 и 2131. Известилац проф. Богдан Попара.

14. Одлука о прихватљивом решењу за Србију и Србски народ, изнео нам наш Вожд Душан Дунђер

15. Разно – 

- Одлука о дефинисању геноцида над грађанима Зрењанина због нерешавања проблема квалитета воде за пиће.

Образложење:

У прилогу је образложен предлог градског већа привремене локалне самоуправе града Зрењанина у коме стоји да се проблем са арсеном у пијаћој води званично појавио 2004. године, а катастрофалне последице арсена на становништво нису јавно саопштене становницима града Зрењанина. Проблем до сада није решен. Ово је разлог што је проблем водоснабдевања подигнут на инстанцу републичке Скупштине, чиме би се спречио злочиначки став према становништву града Зрењанина, јер присуство арсена у води може да изазове генетске мутације у трећој генерацији (стерилитет мушког становништва). Решење проблема исправности воде постоји. Елаборат за решење овог проблема који је био многоструко јефтинији предложен је пре десет година и није прихваћен. Досад утрошена средства многоструко превазилазе цену извођења предложеног решења, које је омогућавало решење проблема пијаће воде у Зрењанину.


Канцеларија привремене Скупштине народа достојног Србије

У Београду, 10. јул 2021.