Привремена Скупштина Народа достојног Србије

тридесета Седница

привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 09.10.2022. у београду

Дана 09. Октобра 2022. године, лета Господњег, одржана је тридесета седница Привремене Скупштине народа достојног Србије на Тргу Николе Пашића бр. 3 у Београду и донете су следеће: 

ОДЛУКЕ

1. Одлука којом се национално признање у виду дипломе и доживотног новчаног примања додељује спортистима у неолимпијским спортским дисциплинама за освојену златну, сребрну и бронзану медаљу на светским и европским такмичењима на којима учествују као представници наше земље, а према критеријумима одређеним Уредбом о националним спортским признањима и новчаним наградама за такмичаре у олимпијским и параолимпијским такмичењима, као и њиховим тренерима који могу материјалним доказима да поткрепе чињеницу да су учествовали у развоју такмичара који је освајач медаље и то у трајању од најмање 5 година.

2. Одлука којом се национално признање у виду дипломе и доживотног новчаног примања додељује држављанима Србије који представљају нашу земљу на такмичењима у знању из области природних и друштвених наука, а за освојена прва три места према критеријумима одређеним за спортисте у Одлуци из тачке 1.

3. Одлука о формирању одбора од три члана који би имао задатак да сачини текст Кодекса о правилима понашања чланова Привремене скупштине народа достојног Србије и чланова Привремених локалних самоуправа, а који би текст након сачињавања био изнет пред скупштину ради потврђивања.

4. Одлука о формирању Одбора за информисање, комуникацију и односе с јавношћу Привремене Скупштине народа достојног Србије. За координатора/ председника изабран је Зоран Кочовић са овлашћењима да именује и разрешава чланове овог одбора.

5. Одлука о кажњавању пописивача који су учествовали у нелегалном и нелегитимном попису становништва у периоду од 01.10-31.10.2022. године, одузимањем средстава која су им исплаћена за рад на наведеном попису у двоструком износу, а за лица која су учествовала у доношењу одлуке да се наведени попис не спроводи на територији Косова и Метохије као дела територије наше земље да се казне сходно одредбама Кривичног Законика за кривична дела која су тиме учинили.


*Све одлуке ступају на снагу даном доношења.