Привремена Скупштина Народа достојног Србије

тридесет девета Седница

привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 23.09.2023. 
у крушевцу

Дана 23. Септембра 2023. године, лета Господњег, одржана је тридесет девета  седница Привремене Скупштине народа достојног Србије у Крушевцу и донете су следеће: 

ОДЛУКЕ

1. Одлука да Србија поднесе захтев за приступање у Савезну државу Русије и Белорусије.

Образложење: Полазећи од вековних братских веза са Русијом, Привремена Скупштина народа достојног Србије сматра да ће јачање веза са Русијом у области безбедности, економије и културе и другим областима осигурати просперитет Србије и њених грађана.

2. Одлука да се одбацује предлог било које промене назива Винчанског писма и пребацивања истраживања писма било где ван Србије.

Одлука да ће сви научници и институције у Србији који заступају ставове и учествују у активностима из става један ове тачке, који се тичу негирања аутентичног имена Винчанског писма и који подрже иницијативу да се Винчанско писмо више не истражује у Србији и да се центар истраживања пребаци било где ван Србије, бити кривично процесуирани и биће им доживотно одузета дозвола за рад у струци.

Образложење: Постоји иницијатива Института за архемитологију из Сједињених америчких држава да се Винчанско писмо преименује у „Староевропско“ или „Дунавско“ и да се оно више не истражује у Србији, него у Америци.

3. Одлука да се поједностави процедура и омогући у најкраћем временском року враћање држављанства свим грађанима Србије, који су били условљени за пријем у држављанство држава у којима бораве, одрицањем србског држављанства.


4. Одлука да се одлука бр. 1-V/8/37/2021 донета на 8. седници Привремене Скупштине народа достојног Србије којом се забрањује увоз, производња и промет ГМО хране и производа биљног и животињског порекла у држави Србији, допуни са: „и генетски модификованих живих животиња (свиња, крава, оваца, и др.)“.

5. Одлука којом се држављанима Србије на предстојећем попису пољопривреде омогућава да пописивачима ускрате податке о свом газдинству, а којом се такође стављају ван снаге одредбе из члана 27. Закона о попису пољопривреде 2023. којима су прописане новчане казне за лица која ускрате те податке.

6. Одлука којом се утврђује ништавом одлука неуставне и незаконите самозване администрације под називом „Влада Републике Србије“ о реализацији пројекта БИО4 кампус и изградњи кампуса за бионформатику, биотехнологију, биодиверзитет и биомедицину на територији Србије.

*Све одлуке ступају на снагу даном доношења