Привремена Скупштина Народа достојног Србије

тридесет осма Седница

привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 28.06.2023. 
у лазаревцу

Дана 28. Јуна 2023. године, лета Господњег, на Видовдан, одржана је тридесет осма  седница Привремене Скупштине народа достојног Србије у Лазаревцу и донете су следеће: 

ОДЛУКЕ

1. Одлука да се држављани Србије ослободе било какве кривичне одговорности за учешће у специјалној војној операцији Руске Федерације и ратним дејствима на подручју Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике. 

2. Одлука којом се утврђује да је Споразум о успостављању Центра Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији ништав, јер је противуставан и потписан од стране нелегитимних представника народа и као такав није правно обавезујући за органе државне управе нити локалних самоуправа, а свака примена тог споразума носи највећу кривичну одговорност прописану законом. 

3. Одлука којом се утврђује да jе уговор о куповини борбених авиона типа Рафал француског произвођача Дасо (Dassault) ништав, jeр je потписан од стране нелегитимних представника народа и као такав није правно обавезујући за нашу земљу, а ставља Србију директно на страну злочиначке алијансе НАТО пакта. 

4. Одлука да јавна предузећа од националног значаја у власништву државе Србије (Југоимпорт – СДПР, Јавно комунално предузеће Услуга Прибој, Национални парк Kопаоник, Национални парк Ђердап, Доњи Милановац, Национални парк Тара, Бајина Башта, ЈП за развој планинског туризма Стара планина Kњажевац, Службени гласник, Пошта Србије, Србијашуме, Јавно предузеће за склоништа Београд, 

Јавно предузеће за газдовање шумама Србијашуме, Национални парк Фрушка гора, Сремска Kаменица, Јавно стамбено предузеће Приштина, ЈП Национални парк Шар планина, Штрпце, Јавно водопривредно предузеће Србијаводе Београд, ЈП за подземну експоатацију угља Ресавица, Србијагас, Путеви Србије, Скијалишта Србије, Завод за уџбенике, ЈП Нуклеарни објекти Србије, Винча, ЈП Емисиона техника и везе Београд и ЈП за развој и унапређивање информисања путем електронских медија на српском језику у АП Kосово и Метохија „Мрежа-Мост“ Београд) не могу да мењају правну форму, где држава Србија мора да задржи статус већинског власника.