Привремена Скупштина Народа достојног Србије

Смернице

Одбора за Достојанство и Етику

Члановима привремене Скупштине народа Србије, министрима у привременој Народној влади и члановима привремених градских и локалних самоуправа, као и почасним кнезовима:

На следећем линку можете преузети документ за штампање:

Да бисмо што лакше и лепше сарађивали у изградњи боље, лепше, успешније и достојније Србије, неопходно је да се сви придржавамо истих начела и правила. То конкретно значи да свако од нас мора да води рачуна о томе које и какве информације преноси путем друштвених мрежа и осталих видова јавних иступања.

Молимо вас, да обратите пажњу на следеће:

- објаве би требало да буду такве да истинито, јасно и недвосмислено износе мисао и поруку, уз употребу бираних неувредљивих речи.

Примећене су јавне свађе и препирке које нису достојне чланова привремене Скупштине народа Србије.

Скреће се пажња да се у коментарима на друштвеним мрежама избегне свако омаловажавање и вређање било ког саговорника.

Дубоко смо уверени да ће до сада коришћени непријатељски стил у “разговору” бити замењен уважавањем, разумевањем, толеранцијом и пријатељским начином размене мисли и ставова.

Врло је важно да преносите само проверене информације.

Недопустиво је преношење непроверених информација и информације које нису повезане са радом привремене Скупштине народа Србије, као што су информације везане за галактичку федерацију, Плејађане, ванземаљце, катаклизме, Гесару- Несару, Qanon, Грабавој – Норме Бога, мандале, људске мандале, ратнике светлости, шаманизам, реики, реконекцију, Јехове, Веде, родноверце, староверце, коловрате, Мидгард митологију, итд... као и коментари и делење објава и видео снимака непроверених извора, квазипатриота - лидера режимског плана Б, лажне опозиције и позиције.

Неопходно је да се као јавна личност уздржите од изјава које су ваше лично веровање и самопромоција, а у многим случајевима сукоб интереса, што је кривично кажњиво и вређа туђа убеђења и веровања.

Уколико постоји информација у чију би се истинитост могло поверовати или информација поткрепљена доказима, пре објаве препоручује се консултација са члановима Одбора за достојанство и етику и Одбора за информисање.

У случају искључења члана привремене Скупштине народа Србије или члана привремене локалне самоуправе, члан има право жалбе Одбору за достојанство и етику привремене Скупштине народа Србије у року од 15 дана, од датума одлучења о искључењу.

Сва питања и недоумице можете да нам шаљете на мејл адресу Привремене Скупштине народа Србије, skupstina.naroda.srbije@gmail.com и ми ћемо вам одговорити у најкраћем времену.

Да би ова информација стигла до што већег броја држављана Србије, неопходно је поделити је.

У Београду, 15. априла 2021. ОДБОР ЗА ДОСТОЈАНСТВО И ЕТИКУ

ОДБОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

Смернице Одбора за Достојанство и Етику
Смернице Одбора за Достојанство и Етику