Привремена Скупштина Народа достојног Србије

девета Седница

Привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 28.05.2021. у Београду

Одлуке донесене на Деветој Седници.

Дана 28. Маја 2021. године, лета господњег, одржана је девета Седница привремене Скупштине народа достојног Србије и донете су следеће ОДЛУКЕ: 

1. Одлука о прихватању записника са осме седнице привремене Скупштине народа Србије одржане дана 11.04.2021. године.

2. Одлука о избору записничара: Зања Мијајев - за избор 2 оверивача записника: Душанка Трифунов и Александра Дабић.


3. Одлука о поништавању свих закона штетних за држављане Србије донетих након 16.06.2020. године до данас - међу којима је закон о промени Устава.

4. Одлука да на данашњи дан потврдимо оснивање укупно 45 привремених градских и локалних самоуправа привремене Скупштине народа Србије 

5. Одлука о исплати материјалне помоћи свим угроженим држављанима Србије.

6. Одлука о укидању било какве пререгистрације и пореза на ватрено оружје као погубна за националну безбедност Србије, тј. да би се спречила даља демилитаризација замље које су прихватиле све власти Србије од 2000. године до данас. Ово се односи на оружја за личну безбедност, као и за ловачко и спортско оружје.

7. Одлука да мандатне казне не могу да буду веће од 10% минималног личног дохотка - односно не могу да не могу бити веће од 10% реалне плате починиоца прекршаја. 

8. Одлука за увођење обавезног служења војног рока, за чије време тече радни стаж. Сви услови из ове области биће накнадно регулисани законским и подзаконским актима.

9. Одлука за измене закона из области безбедности на свим нивоима.