Привремена Скупштина Народа достојног Србије

ПЕТнаеста Седница

Привремене Скупштине Народа ДОСТОЈНОГ Србије Одржана 06.03.2022. у Београду

Дана 06. Марта 2022. године, лета Господњег, одржана је петнаеста седница привремене Скупштине народа достојног Србије и донете су следеће: 

ОДЛУКE

1. Одлука о прихватању записника са 14. седнице привремене Скупштине народа достојног Србије, одржане дана 27. фебруара 2022. године у Београду

2. Одлука о избору записничара:

-За избор записничара Тања Мијајев

-За избор два оверивача записника: Срђан Милић и Миле Станковић

 

3. Одлука да се поништи осуда о придруживању чланицама Уједињених нација,  које су на Генералној скупштини Ујединих нација осудиле интервенцију Руске Федерације на Украјину, фебруара 2022. године

4. Одлука о кажњавању сваког политичара који је учествовао у доношењу одлуке на Генералној скупштини Ујединих нација, којом се у име Србије и Србског народа осуђује интервенција Руске федерације на Украјину, фебруара 2022.године, као да је „напад“ или „агресија“, а не акт одбране

Образложење:

У питању је одбрамбени одговор Руске Федерације на осмогодишњу агресију организације НАТО на украјински и руски народ у Украјини,  уз прихватање и сарадњу нацистичке владе Володимира  Зеленског. Након многих мировних покушаја Руске федерације преко преговора и потписиваних споразума који су кршени од стране НАТО-а, а на које међународна заједница није реаговала, интервенција Руске федерације  је уједно и последњи тренутак за борбу и отпор против нечувеног злочина који се спроводио над становништвом Украјине.

5. Одлука да се најоштрије осуди и не прихвата манипулативна изјава председника Српске напредне странке (СНС) који се неистинито представља као председник Републике Србије, а који је у Уједињеним нацијама изразио “бојазан” да ће доћи до “избацивања Русије из Уједињених нације што би омогућило промену Резолуције 1244 која је важна због питања Косова и Метохије“ (пренео РТС).

6. Одлука о покретању поступака ради строгог кажњавања нелегалних предлагача и осталих нелегалних учесника из Србије, на заседању Генералне скупштине Уједињених нација фебруара 2022. године, поводом изјашњавања о тзв. “агресији Русије на Украјину”, а у име србског народа који им то овлашћење никада није дао.

7. Одлука о слању писма Светској здравственој организацији  (у даљем тексту: СЗО), којим се одбијају одлуке донете на састанку СЗО који је одржан у Женеви јануара 2022. године.

Образложење: 

Циљ потписивања овог уговора са министрима здравља је да Устав СЗО (према Члану 9) у време природних катастрофа или пандемија, добија преимућство над Уставима 189 земаља чланица.

Промењена дефиниција пандемије од пре неколико година омогућава да СЗО може да натера било коју земљу на послушност и да наметне обавезне смернице СЗО јавности које су до тада постојале као препоруке.

8. Одлука да се након успостављања де факто стања процесуирају сви учесници са састанка СЗО у Женеви јануара 2022. године који су се сагласили са одлукама о проширењу уговора из 2005. године, којим се намеће, свим чланицама, преимућство Устава СЗО над Уставима 189 земаља света, а који се супротставља интересима било ког слободног човека у свету.

9. Одлука о подршци Руској Федерацији и руском народу у одлучним акцијама везаним за специјалне операције намењене јачању националне безбедности руског народа и руске државе.

Образложење:

Прибегавање оружаним мерама је дошло као последица стпрљивих и коректних покушаја да се са НАТО организацијом постигну мировни договори. НАТО је више пута кршио обећања о престанку ширења свог утицаја и угрожавања руских територија. Обећања која су давана Руској Федерацији су кршена.

Претходних осам година, Украјина је коришћена као територија за тајно спровођење специјалних нацистичких и фашистичких операција над цивилима и децом Украјине о чему говоре пронађене и откривене гробнице са сахрањеном децом, и изграђене биолошко - хемијске и друге НАТО лабораторије.  

Све међународне организације, укључујући и УН и ЕУЛЕКС које су тамо обављале службу и биле упознате са свим дешавањима у току тих претходних осам година и нису преузеле апсолутно ништа да то спрече.

10. Одлука да се одмах након успостављања де факто стања, у другом кругу приоритета, обаве све радње потребне за утврђивање начина на који је то чињено и извршилаца најтежих кривичних дела које се тичу деце, а то су: крађа деце, убијања деце, трговина децом, злостављања и злоупотреба деце свих узраста, ма ко чинио та кривична дела

11. Одлука да се сви учиниоци из тачке 10, 15. седнице, казне најстрожим казнама.

12. Одлука да се из евиденције посланика Привремене Скупштине народа достојног Србије брише:

а) Милош Јовановић - на лични захтев, а због здравственог стања, о чему је путем мејла и поштом обавештена канцеларија Привремене Скупштине народа достојног Србије. 


Заменик председника Зоран Кочовић обратио се:

Драги људи, као што сте чули данас смо имали приличан број одлука које се односе на наш братски народ и руски и украјински, а знате која су све злодела ти фашисти учинили, па бих ја замолио да минутом чутања одамо почаст свим тим невиним жртвама које су се дешавале у претходном а и сада у овом периоду у Украјини. (минут ћутања)

13. Упознавање Привремене Скупштине народа достојног Србије са садржајем ниже наведеног текста: 

Заменик председника, Наташа Ковачевић чита писмо:

Жена која је актуелни сенатор италијанског Сената, која је уједно и сенатор народа достојног Италије, који је до тог 27. фебруара изгласао неповерење влади, предали су следећег дана писмо и Скупштини и председнику Италије.

Народ Италије је предао Руској амбасади и проследио Српској скупштини због наших традиционалних односа са Руском федерацијом, као и због предавања које је одржао наш Др Душан Дунђер службама безбедности, како Италије тако и целог света, да то није никаква агресија већ специјална операција против нацистичких злочина који се спроводе над руским и украјинским народом, па предлажемо да га прочитамо у целости:

Бјанка Лаура Гранато, садашњи сенатор написала је писмо амбасади Руске федерације у Италији у име скупштине Aventino del Popolo (народни долазак), односно народни Авентино која је основана 27. фебруара заједно са нашим људима у Риму.

„Ваша екселенцијо, пишем вам као посланик у парламенту Републике Италије, у име скупштине под  називом Народни Авентино, Авентино дел Пополо. Основан је 27. фебруара 2022. године у Риму на тргу Бока делa Верита (Bocca della Verita), да вас јавно обавестимо о нашем неслагању са ставовима италијанске владе у руско-украјинском сукобу. 

У ствари, наш устав каже, у члану 11. – Италија одбацује рат као инструмент повреде против слободе других народа и као средство за решавање међународних спорова. Дозвољава под условима паритета са другим државама ограничење суверенитета неопходно за поредак који обезбеђује мир и правду међу народима.  Промовише и фаворизује међународне организације које имају исти циљ. 

Ми се не препознајемо у италијанском уставу и с тога осуђујемо приврженост Италије међународној политици која се под окриљем фасаде принципа некритички сврстава у ред оних који плету сплетке за сукобе који воде ка афирмацији хегемоније културног, политичког и социјално-економског модела, у овом случају такозваног западног, са претпоставком да је најбољи могућ.

Сматрамо да сваки народ има право на слободно самоопредељење у складу са сопственом културом и поштовањем људских права својих грађана ван било каквог спољног условљавања или утицаја. Због тога не верујемо, да присуство војне  организације НАТО-а у границама државе, културолошки и социолошки руског говорног подручја, може представљати стварни предуслов за мирно самоопредељење. Напротив, из тог разлога, иако не можемо ништа друго него да осуђујемо војну агресију у којој постоји веома висок ризик од наношења  значајних људских губитака, не можемо остати равнодушни према дубљим разлозима који су је изазвали и одредили. Нажалост, ми Италијани добро знамо, почев од после Другог светског рата ша значи живети под окриљем стране силе, што нас је довело до значајног губитка способности за самоопредељење. Данас, демократија у Италији, у суштини више и не постоји, парламент је постао параван ауторитарне хетеродиректне државе апсолутно одвојене од распрострањеног осећања и интереса грађана. 

Став који заступам је, дакле, апсолутно различит у односу на политику коју подржава италијанска влада, која не штити своје грађане и која мешајући се у овај сукоб не представља наше вредности инспирисане миром, законом и братством међу народима.

Иако смо свесни потребе за слањем озбиљне хуманитарне помоћи и ефикасног доприноса развоју дипломатских решења и реконструкције, изражавамо апсолутно неутралан став у сукобу и с тога се противимо слању италијанских војних контигената у било ком облику у Украјину и у суседне земље бившег СССР-а у знак подршке НАТО-у.Не желимо да Украјински народ доживи исту нашу судбину, да живи у прикривеној хетеродиректној ауторитарној држави, у илузорној перспективи да постигне већи капацитет самоопредељења. Напротив, надамо се да ће наша земља радити на дипломатском решењу које ће Украјини омогућити да одржи дистанцу између Европске уније и Руске федерације и да ће супростављене позиције које постоје унутар украјинске заједнице научити да поштују једни друге и да живе заједно складно и мирно без икакве дискриминације, сматрајући једни друге ресурсом са којим се треба бавити а не непријатељем којег треба убити. С тога се надамо да ће се свим средствима инсистирати на путу мира и да ће се кроз инструменте дипломатије обуздати и ограничити мешање међународних војних организација под окриљем Сједињених држава у решавању ових сукоба. С тога изражавамо, Ваша екселенцијо, нашу пуну солидарност са Вашом земљом и Вашим народом апсолутно се дистанцирајући од понашања италијанске владе и ЕУ које су одлучиле да прекину дипломатске односе делујући изнад заједничког осећања италијанског народа. Власт дели, солидарност народа уједињује.“

Све одлуке ступају на снагу даном доношења.