Привремена Скупштина Народа достојног Србије

Достојни Србије

ПРОГРАМ ПОКРЕТА ДОСТОЈНИ СРБИЈЕ

Достојни Србије представљају покрет који вођен вољом народа Србије окупља све појединце и групације који се боре са истим циљем, а то је пре свега ослобађање, а затим духовно и материјално оздрављење наше земље.

Да би поставили основе за потпуно оздрављење, морамо прво идентификовати основне узроке за овакво стање у земљи. Тренутна ситуација у нашој држави последица је манипулације бирачким телом у коме  према егзактним подацима постоји уписано много већи број бирача од стварног броја. У периоду од 2000. године до 2016. године умрлих лица на територији Србије је 1.747.877 а новорођених лица који нису стекли право гласа за то време износио је 1.201.737 Ове бројке показују да у држави Србији постоје милиони непостојећих бирача, што је омогућило свима који су учествовали на изборима и то као позиција и опозиција у претходних осамнаест година да креирају политику Србије у складу са захтевима страних налогодаваца чиме се аутоматски нарушава суверенитет државе Србије. Ово је управо најперфиднији облик успостављања окупације над једном државом без испаљеног метка и зато морамо чврсто стати у одбрану основног права сваког човека које подразумева право да бирамо и будемо бирани.

Пред нама је пут којим морамо кренути јер само народ може одабрати своју судбину.


Програм Покрета Достојни Србије садржи основна начела која дају смернице свима који тренутно не виде јасне путоказе на том путу и одговор како изаћи из стања окупације.

Достојни Србије представља народни штаб који се не мири са чињеницом да су окупација и ропство природно стање у коме човек треба да живи. Овом приликом желимо да нагласимо да овај програм представља заправо скуп свих оних кључних тачака које се морају почети спроводити одмах, ако желимо да зауставимо потпуну пропаст државе. Као предуслов за њихово остварење неопходно је да се народном вољом укину сви неважећи и/или неуставни споразуми, резолуције и остала акта којим су нарушени основни принципи државности. Основа за проглашавање оваквих аката неважећим потиче управо из констатованих кршења Устава Републике Србије у претходном периоду, затим нелегитимног и неуставног процеса гласања и из свих остали поступака који су довели да народ нема никаквог утицаја на судбину своје домовине. Сви наведени разлози аутоматски стављају овакве акте у положај неважећих јер су донети од нелегитимних представника народа.

Програм Достојних Србије представљају сви они принципи за које се залаже сваки частан човек који жели добро свом народу, домовини, а пре свега свом потомству. 

Да би држава и народ могли да опстану и даље се развијају морамо одредити кључна начела, а то су пре свега изградња и очување суверенитета, територијалног интегритета, економског просперитета и геополитичко позиционирање независне и слободне државе Србије.


 1. 1.- Суверенитет државе Србије представља једно од четири основна начела самог покрета и у складу са народном вољом, ми стојимо иза тога да је држава Србија суверена и у погледу унутрашње власти и у односу на спољне утицаје. Проглашавањем свих штетних споразума, односно аката који су настали у време свих оних влада које су изабране на нелегитиман начин и које је изгласала нелегитимна скупштина отвориће врата за повраћај суверенитета земље и на унутрашњем, а тако и на спољном плану. Посебна примена овог начела огледа се управо на решавању проблема у нашој јужној покрајини Косову и Метохији где се тренутно нарушавају основе међународног права и не спроводе се тачке из Резолуције СБУН 1244 која се односи на АП КиМ, нарочито у делу права Србије која проистичу из ове Резолуције, а која је саздана на Повељи УН Принципима ОЕБС и Уставом Србије. Покрет Достојни Србије у основи свог програма има конкретно решење да се убрза примена Резолуције 1244, али и 2131 којом се не допушта мешање спољних фактора у унутрашње ствари државе. Враћањем принципа суверенитета створиће се предуслови за спровођење осталих начела.

 2.  
 3. 2.- Територијални интегритет државе Србије је уско повезан са првим начелом – начелом суверенитета, а посебно се огледа на примеру наше јужне покрајине Косова и Метохије, где наше границе више не чува Војска Републике Србије. Наш став по овом питању је јасан - да се решавање проблема Косова и Метохије врати у оквире УН, применом резолуције 1244 и да се уз помоћ великих светских сила – наших савезника (Русије и Кине), зауставе процеси признавања тзв. државе Косово у међународним  институцијама. Овом приликом је неопходно поништити све оне акте који су довели до угрожавања целовитости територије и омогућиле да се и у другим деловима државе шире сецесионистичке идеје и у дело спроводи расцепкавање територије. Покрет Достојни Србије чврсто се залаже да се овај процес прекине одмах и да се почну спроводити сви чланови Устава, као и принципи међународног права којим се гарантује очување територијалног интегритета држава.

 4.  
 5. 3.- Економски просперитет је један од најбитнијих чинилаца за опстанак народа и државе, јер се урушавањем економије и слабљењем финансијске моћи појединаца читав народ заправо доводи у положај потчињености и у таквом стању није могуће да одржава минимум преживљавања. Самим тим је и економска снага државе у потпуности ослабљена и није могуће да се извршавају основне функције у погледу пре свега националне безбедности, а затим свих осталих питања од друштвеног и државног значаја. Из свих наведених разлога, потребно је истог тренутка почети спровођење оних мера економске политике који ће довести до унапређења економије и економског потенцијала сваког појединца. Покрет Достојни Србије поседује план који је могуће одмах спровести у дело, а односи се на процену државног односно друштвеног капитала, примену потрошачке корпе у одређивању минималне цене рада на бази петочлане породице, ревизије спољног дуга, оснивање развојне банке, измена монетарне политике и политике курса, враћање у рад Службе платног промета и преиспитивање пословања пре свега страних банака на територији Републике Србије, успостављање стратешког програма за развој пољопривреде кроз субвенције и примене низа других мера подстицања пољопривредне производње, преиспитивање свих приватизација у претходне три деценије, спровођење истраге о стицању имовине од стране политичара и тајкуна и одузимање исте која је нелегално стечена, оптимално решавање питања реституције, увођење Франковог модела за пореску политику (смањења пореских обавеза на бази повећања броја обвезника), реформисање пензионог фонда, подстицај извоза уз истовремено спречавање увозничког лобија да наставља примену политике «економских убица», као и низ других мера које ће допринети развоју и правом оздрављењу привреде и друштва.

 6.  
 7. 4.- Позиционирање Србије на геополитичкој светској сцени представља један од приоритета које треба решити с обзиром на тренутак у коме се цео свет налази и на општа дешавања на светској сцени. У претходном периоду држава Србија је приступила преговорима за учлањење Европској Унији и тада прихватила низ услова који су нарушили пре свега суверенитет, а затим и довели читаво друштво у стање потчињености зарад неког обећаног учлањења у унију која се истовремено суочава са својим унутрашњим проблемима који ће у наредном периоду довести до њеног цепања. Такође, ово се односи и на сарадњу и споразуме које Србија има са НАТО савезом. У складу с тим, ми из Покрета Достојни Србије настојимо да се ове одлуке преиспитају и испоштује воља народа. Народ је тај који ће одлучити како би требало да се позиционира Србија у сагласности са новим геополитичким оквирима. Наш основни принцип јесте да подстичемо развој економске, културне, научне и политичке сарадње са свим земљама у свету које на основу мирољубиве политике и равноправног односа поштују суверенитет и територијални интегритет Србије. На основу ових принципа, а полазећи од свеукупне ситуације у окружењу и читавом свету, наш став је да се Србија пре свега посвети развијању искрених партнерских односа са земљама које припадају Евроазијској унији и БРИКС-у, са Русијом на челу. Односи са оним државама и њиховим владама које су признале тзв. државу Косово треба преиспитати, а посебно са онима који су нас бомбардовали или учествовали у агресији на СРЈ током 1999. године и тражити обештећење за све ратове током двадесетог века.

Да би се спровела основна начела, потребно је поставити темеље нове Државе. Покрет Достојни Србије поседује решења у оквиру свог програма, која је могуће почети спроводити одмах и која ће омогућити прављење здравог темеља, а према основним начелима народног штаба.

Као главни предуслов за спровођење народне воље, потребно је на првом месту уредити бирачке спискове према стварном стању. Након тога ћемо моћи да правимо нове темеље, градимо нову државу и омогућимо свим становницима здрав живот у сваком погледу.

У осталим тачкама програма обрађени су најбитнији делови за формирање државе и друштва које се заснивају на правди и истини, патриотизму, ослободилачким тековинама и традицији нашег народа.


 1. 1.- Безбедност и одбрана државе Србије су једне од најкритичнијих и најсвеобухватнијих питања без чијег решавања не постоји ни могућност да се остале тачке програма спроведу у целости. Зато се у нашем програму налази и стратешко решење за постављање нове платформе безбедности и одбране државе Србије чије главне тачке чине враћање обавезног служења војног рока у складу са правим потребама система одбране, као и реформа војске, полиције, и служби безбедности, система цивилне заштите и територијалне одбране земље, затим оснаживање капацитета одбране и заштите, утврђивање правог стања бригадних резерви и санкционисање свих који су их умањили, као и низ других мера које се посебно утврђују. У процесу обнове свих система безбедности потребно је утврдити и стање у сектору за ванредне ситуације, утврдити одговорност за изазивање поплава у 2014. години, као и враћање противградног система на период од пре 2000. године.

  Како је питање безбедности много комплексније и подразумева читав низ посебних сегмената као што су и економија, здравство и сви остали аспекти друштва који утичу пре свега на унутрашњу безбедност становника, наш програм садржи план за сваки од ових  сегмената и конкретно решење за спровођење истог.
   
 2. 2.- Образовање, васпитање и наука чине главне факторе за одређивање будућег развоја државе и друштва. Наша тренутна ситуација у овим сегментима је више него катастрофална услед дугогодишњег урушавања образовно-васпитног система кроз примену низа закона и мера захваљујући којима се деца уче лажним вредностима, лажним информацијама, усвајају се квази-образовни модели учења кроз тзв. Болоњу, чиме се врши директан утицај на смањивање потенцијала будућих генерација. Овакав систем је у потпуности под контролом наших окупатора преко страних представника у министарствима и одређеног броја невладиних организација који директно имају уплив у формирање нових образовних модела по налогу странаца. У нашем програму за образовно-васпитни систем и научну делатност стоји да држава Србија мора успоставити своје принципе у развоју будућности деце и формирање своје научне базе. Окупациони фактор мора се истог момента уклонити из министарстава и осталих тела које се баве образовно-васпитним и научним деловањем. Потребно је извршити реформисање целокупног система у складу са националним интересима где ће се образовање наше деце заснивати на истинитим информацијама и основним вредностима духовности, родољубља, солидарности, и све то у складу са развојем у традиционалном породичном окружењу. Научну делатност прогласити једним од стратешких интереса државе и пружити могућност свим научницима из Србије и дијаспоре да се укључе у развојни процес нове државе кроз различите врсте подстицаја.
   
 3. 3.- Систем здравствене заштите је једно од најосетљивијих питања у погледу безбедности целе нације. Становници Србије су изложени низу експеримената којима се настоји да услед урушавања здравља народа дође до смањења броја становника и уједно формирања болесног националног бића којим ће се лакше владати. Као и у другим сегментима и у здравственом систему владају директни и индиректни утицаји страног фактора, тако да ће се и овде учинити отклањање и санкционисање свих оних субјеката који су у претходном периоду директно утицали на урушавање здравља целокупног народа. Наш јасан став јесте да се здравство мора реформисати и омогућити бесплатно лечење свим становницима, а приоритет се даје лечењу најугроженијих категорија, пре свега деце. Посебан пројекат који ће се водити у смислу лечења оних који болују од рака, који се јавља у великој мери као последица НАТО бомбардовања, урадиће се и засипање земљишта зеолитом што ће очистити територију од штетних материја које директно утичу на појаву болести. Под хитно спровести укидање закона који обавезују, а по којима је уведена обавезна вакцинација становништва, као и утврђивање одговорности за све штетне уговоре са компанијама за увоз и дистрибуцију лекова и вакцина којима се директно угрожава здравље становништва. По истом принципу ће се преиспитати и укинути акти који се односе на производњу ГМО хране, запрашивању и свих осталих по здравље штетних утицаја који су наметнути од стране окупационих сила.
   
 4. 4.- Систем социјалне заштите представља један од важних фактора за спровођење стратешког плана оздрављења и развоја становништва. У складу са тим, Покрет Достојни Србије нуди решење којима се могу у релативно кратком року поставити здрави основи за унапређење живота и повећање броја становника. Чињеница је да народ Србије живи у веома тешким условима где сиромаштво угрожава егзистенцију становништва, а самим тим и функционисање целе државе. Годинама уназад морталитет је виши од наталитета, а број старог становништва је највећи у Европи. Зато се Покрет Достојни Србије овим питањем бави и са аспекта економских мера којима ће најсиромашнији социјални слојеви ослобађати плаћања одређених давања држави и њеним институцијама. За све оне којима месечна примања буду испод нивоа потрошачке корпе биће уведено ослобађање од плаћања комуналија и струје у износу од 10 хиљада динара. Веома битна мера за поспешивање наталитета представља увођење института Жена Херој којим ће се оним мајкама које имају троје или више деце и седам година радног стажа доделити национална пензија. Посебно место у нашем програму се посвећује ратним ветеранима, инвалидима рата и борцима којима треба омогућити бесплатно лечење и нега, као и олакшице у погледу царина и пореза.
   
 5. 5.- Развој села и пољопривредне производње је од стратешког значаја за даљи економски развој Србије. У складу с тим мора се истог момента поништити нелегитимно и неуставно изгласани закони о продаји земље странцима, као и продаја семена, препарата и ђубрива која су вештачки модификованог порекла. Затим се мора приступити примени дугорочног развојног плана у коме ће узети активно учешће у поспешивању производње оних култура које су од извозног значаја, као и свих осталих који су битни за прехрану становништва. У оквиру овог плана ће се применити низ подстицајних, али и заштитних мера којима ће се пољопривредним произвођачима дати положај бољи у односу на конкуренте из других земаља. Ове мере ће се аутоматски рефлектовати на спречавање увозног лобија да уништава домаћу производњу, али и подстакнути додатне шансе развој наших произвођача. Паралелно с тим спровести и све остале активности из домена технолошких и техничких решења као што су системи за наводњавање и заштиту, производња и примена домаћих семена, препарата и ђубрива, омогућавање субвенција за модернизацију механизације, набавку горива и многе друге мере. Као неке од кључних тачака за опоравак села и пољопривредне производње које морамо да решимо јесу враћање система задруга по принципу стварања економије обима и остваривању уштеда, односно формирања конкурентних цена на тржишту, али и додатно мотивисање становништва за живот на селу кроз изградњу инфраструктуре (изградња путева, водоводно-канализационих система), боље доступности образовног (школа и вртића) и здравственог (амбуланти и болница) система и културних садржаја, као и примену низа мера које ће сеоском становништву омогућити здрав амбијент да раде и доприносе укупном развоју привреде и друштва уопште.
   
 6. 6.- Култура, вера и традиција су основ бића народа, у том смислу је потребно да се држава одмах постави према свим негативним утицајима који урушавају ове сегменте. Неопходно је да се обуставе све штетне активности и укину они законски акти којима је угрожено наше постојање. У складу с тим ће се утврдити тачан списак украдених ствари из Народног музеја, осталих културних и образовних институција, споменичког наслеђа, као и верских објеката и санкционисати извршиоци. Затим је потребно извршити свеобухватан попис и заштиту научне, културне, историјске и археолошке баштине Српског народа која се налази ван граница наше земље. Покрет Достојни Србије афирмише све културне вредности, морална начела и неговање слободарских традиција наших народа. Као посебно питање којем ће се посветити јесте стање у српској православној цркви, преиспитивање и санкционисање свих оних појединаца који су својим деловањима утицали на рушење угледа цркве или остварили противправну материјалну корист. Вратити достојанство православног бића народа уз развијање међусобне сарадње са осталим религијама и црквама које су светски признате и чији се представници налазе на територији Србије. Такође од изузетног значаја јесте активно учешће органа државе у спречавању деловања свих секти и осталих организација које делују на разграђивању наше културе, вере и традиције, тровању младих нараштаја и претварања становништва у безличну масу послушника.
   
 7. 7.- Информисање подразумева свеобухватан садржај у којем пре свега медији са националном фреквенцијом имају највећи утицај на укупну информисаност становништва, где не треба занемарити и учешће осталих извора – штампаних медија и интернета. У складу с тим потребно је да се преиспита додела националних фреквенција свима који учествују у непрестаном нападу на становништво кроз пласирање неистинитих информација, приказивање непримерених садржаја попут риалити програма, као и осталих емисија које имају лош утицаја на све категорије становништва, а посебно на децу и младе. Медији представљају први и шести степен окупације једне државе. Зато се у нашем програму налазе конкретна решења за скидање окупационог притиска и омогућавање природног тока информација којим се подстиче изношење истина о свим важним питањима у земљи и свету. Веома важно је да се у систем информисања уведе одговорност за јавно изговорену реч и да се пред лице закона изведу сви они који су у претходним годинама јавно обмањивали народ. Као неке од позитивних мера за успостављање друштвено корисног информационог и медијског програма настојаћемо да подстакнемо продукцију едукативних програма, историјских филмова и серија чиме ће се више ширити истина о нашем правом пореклу и неким другим истинама које су народу у претходном периоду биле недоступне.
   
 8. 8.- Сарадња са српском дијаспором је један од кључева за развој нације у будућности јер управо велики број расељених лица представља најпотентнији део становништва који је напустио земљу због веома тешке ситуације. Осим одређених мера на подизању стандарда у самој земљи чиме би се створили услови за повратак оних који желе да допринесу подизању нове државе, треба радити и на додатном умрежавању постојећих организација у дијаспори и њиховом укључивању у политичком деловању кроз избор њихових представника у нови народни парламент. Успостављањем принципа по којима ће се представници из дијаспоре бирати по основу географског положаја из матице (места из којег су отишли), као и земље у којој тренутно бораве, створиће се услови да одређени број представника из дијаспоре активно учествује у креирању политике нове државе. Покрет Достојни Србије у оквиру свог програма се залаже за подршку Србима у другим државама.

Покрет Достојни Србије представљајући своја начела истовремено пружа руку свима онима који у основи имају исти приступ и виђење решења за тренутну ситуацију у којој се налази Држава Србија.

Достојни Србије

ПОКРЕТ ДОСТОЈНИ СРБИЈЕ

Тел: +381 11 265 1175, +381 11 369 2820

www.dostojnisrbije.com  - office@dostojnisrbije.com